Home | Nieuws | Recepten | Onze genealogie | Links | Contact
 

VanderCraatsNET is Fonero geworden Afdrukken
Geschreven door Rinus van der Craats   
Saturday 29 March 2008

logofon.pngTijdens onze vakantie in Sardinie was Ronald regelmatig op zoek naar een mogelijkheid om even met de PDA via het Internet contact te leggen met het thuisfront. Dat viel niet altijd mee omdat de meeste accesspoint beveiligd zijn.

We kwamen regelmatig een accesspoint tegen met de naam FON_AP. Die was niet beveiligd, maar je kon er ook niet op, want een inlogprocedure was vereist. Thuisgekomen maar eens onderzocht van FON_AP dan is.

Uiteindelijk zijn we lid geworden van de community die FON heet. FON is de grootste WiFi community ter wereld en maakt WiFi universeel. Leden van de community worden Foneros genoemd en stellen van hun breedbandverbinding een deel gratis beschikbaar voor andere Foneros die onderweg zijn. Dat doe je met een WIFI router die je besteld bij FON (ik betaalde met een extra versterkte antenne € 12,--) waarmee je vervolgens 2 access points hebt. 1 is er via het WPA ecryptieprotocol beveiligd en kun je gebruiken voor je eigen gesloten privé netwerk. Het andere accesspoint staat open voor de mede Foneros.

Het is niet mogelijk anoniem gebruik te maken van het publieke accesspoint omdat je eerst moet inloggen met de username en het wachtwoord waarmee je bij de community staat geregistreerd. Ook kun je wanneer je een stukje bandbreedte deelt, zelf aangeven hoeveel. Voorlopig hebben wij nu een 1 Mb bandbreedte opengezet. Dat moet voldoende zijn voor mail, msn en eventueel gebruik van Skype of Voipbuster. Wil je weten hoeveel Foneros er al zijn en waar je ze kunt vinden, dan kun je dat op de website van FON opzoeken. Ook kun je via de FON website een POI voor TomTom maken om onderweg makkelijk een accesspoint te vinden om even je mail te lezen of via Voipbuster gratis naar huis te bellen. Heel handig zeker tijdens de vakanties.

Omdat ik lid van de community ben geworden mag ik ook 20 invitations uitdelen aan geinterreseerde toekomstige Foneros. Daarmee krijg je met flinke korting een router voor € 5,99 (incl btw, excl verzendkosten). Geinterresseerd, laat dus even weten. Hoe groter de groep, hoe beter. Naast de kosten van het routertje ter groote van een pakje sigaretten kost het niets.

 

 

(C) 2007 - Webdesign by VanderCraats.NET