Home | Nieuws | Recepten | Onze genealogie | Links | Contact
 

Freres de Bonaparte
Degustatie Afdrukken
Geschreven door Rinus van der Craats   
Monday 21 April 2008

Ik heb het voorrecht om de wijnproefavond van "Les Freres de Bonaparte" van april 2008 te mogen organiseren. Omdat een proefavond rondom het Rhone-gebied al een tijdje geleden is leek het me leuk om een aantal wijnen uit deze streek te selecteren. Dit keer zijn het 1 rose en 5 rode wijnen.

Informatie over het gebied is te vinden op de website van Vins Rhone, die ook een nederlandse vertaling kent.

De wijnen op de proeftafel zijn:

 1. Tavel, Les Cigalieres 2006, € 7,99 (DirckIII)
 2. Saint-Maurice Côtes du Rhône Villages Reserve 2005, € 6,45 (Gastovino) 
 3. Vacqueras, Henri de Floret 2005, € 7,95 (Wijnvoordeel)
 4. Vacqueras, Boiseraie 2004, € 10,95 (Wijnkring)
 5. Gigondas, Premiere Cuvee 2006, € 8,99 (DirckIII)
 6. Crozes Hermitage, Les Hauts de Pavieres 2004, € 9,95 (Gall&Gall)

Proefnotities:

 1. volgt
 2. Een lichtrode fruitige wijn met in geur en smaak specerijen en rood fruit zoals bessen, kersen en bramen.  De finale is breed en hangt lang na. Serveertemperatuur 16°C. tot 18°C.  
 3. Een frisse en krachtige rode Rhône wijn. Donkerrood-paars van kleur. Uitbundige geur, kruidig (kaneel, zoethout), peperig, gestoofd en rokerig. Volle, rijke smaak,kruidig, krachtig met een fris zuurgehalte en indrukken van rode bessen. Kruidige, frisse afdronk met rokerigheid en aangename tannine. Serveren op 14°C bij luxe gerechten met rood vlees en zachte kazen.
 4. Mooie robijnrode wijn. In de neus herkent men een discrete hint van eik met een boeket van rozemarijn en tijm. In de mond delicate hints van kersen en viooltjes. Rijke en krachtige wijn met een lange afdronk. Lagering gedurende 6 en 12 maanden op eiken vaten.
 5. volgt
 6. volgt

Bij het voorbereiden van deze avond kwam ik op het internet een interressante site tegen, nl. fransewijn.com waarin een hoop informatie over de franse wijn is terug tevinden, maar ook een link wordt gelegd naar bepaalde gerechten.

Lees meer...
 
Herinnering Afdrukken
Geschreven door Rinus van der Craats   
Thursday 10 April 2008
De lessen bij de Alliance Francaise lopen af. Volgende week de laatste les. Ik heb besloten om niet verder te gaan. In mijn vertrouwde tas met lesboeken zitten nog verschillende papieren. Ik kijk ze nog eens door of ik er in de toekomst nog wat mee kan. Dan zit er nog een briefje in van vriend Jan. Hij had wat pagina's uit een boek voor me gekopieerd zodat ik, bij een van de bezoeken aan Frankrijk, nog iets zou snappen van al die rare termen uit de wijnwereld. Ik herinner me dat hij dit eens 's morgens onderweg naar school in onze brievenbus had gedaan. Een mooie herinnering aan een altijd meedenkende vriend. Onder het briefje zitten de gekopieerde pagina's. Misschien kan de lezer hiervan er ook van mee.

briefje jan.jpg

 
Park de Hoge Veluwe Afdrukken
Geschreven door Rinus van der Craats   
Sunday 16 March 2008

Foto's van de culinaire natuurdag van 15 maart 2008. Wat een mazzel.

 

 
Vogelen op Texel 10-2004 Afdrukken
Geschreven door Rinus van der Craats   
Saturday 02 October 2004

De wadden blijven toch erg mooi. Vooral als gebied voor de volgels. Daarom het weekend van 30 september en 1 oktober maar aangegrepen om Texel te gaan verkennen. Ennnnnn.. Texel heeft een eigen bierbrouwerij ook de moeite waard.

Hier zijn de foto's

 
Wijnfeest in de Jura Afdrukken
Geschreven door Rinus van der Craats   
Sunday 08 February 2004

Dit keer gaat het wijnweekend naar de Jura, naar La percee du Vin Jaune en geel was de wijn. Patrick had voor ons een Chambre d'Hôte met table d'Hôte gezocht en dat was een goede keus. We waren deze keer met ons vieren. Twee van de kerels hadden de prioriteit gelegd bij een vakantie met hun vrouw, ik snap er niets van. Ik was zelfs op mijn verjaardag erbij.

zie hier de fotoreportage

 

 

(C) 2007 - Webdesign by VanderCraats.NET