Home | Nieuws | Recepten | Onze genealogie | Links | Contact
 

Nieuws
Motortjes, putjes en slim vakmanschap Afdrukken
Geschreven door Rinus van der Craats   
Friday 05 November 2010

Afgelopen week heb ik met een aantal collega's van binnen enbuiten de regio een bijeenkomst bijgewoond die ging over ‘ lerend organiseren'.De kernvraag daarbij is vooral hoe geef je vakmensen de ruimte om nieuwe ideeënin te zetten om hun werk zo in te richten dat dit het meest effectief en/of efficiëntis. Bij het management is er veel aandacht voor de kanteling van ontwerpbenaderingnaar een ontwikkelingsgerichte benadering. Luisterend naar de verschillendedeelnemers aan de bijeenkomst krijg ik het duale gevoel dat deontwikkelingsgerichte benadering met behulp van een project wordt ontworpen. Inde discussie gaat het over ‘ hoe organiseer je slim vakmanschap' en ligt defocus heel erg op de vakmensen die daarin stappen zetten. Er wordt veel over hengepraat.  Het risico is dat door al dieaandacht, de mensen die gewoon slim met hun werk bezig zijn het gevoel krijgendat zij als mieren door een enorm vergrootglas worden bekeken. Ik kan mij daarwat bij voorstellen. Ik mag zelf ook in een begeleidingsgroepje op dit thema zittenen stap net als alle anderen in de valkuil dat we het vooral hebben over hoe deander het werk doet, waarbij we het te weinig over onze rol hebben. Doen wijhet, ‘ slim'?

 

Lees meer...
 
Rinus nu ook op Twitter Afdrukken
Geschreven door Rinus van der Craats   
Monday 08 June 2009

Je moet met de tijd mee, het kan toch niet zo zijn dat iedereen op de digitale snelweg van het web 2.0 gebuik maakt en dat deze oudere jongere dat niet kan volgen.

Ik ben sinds een week of zo aan het klooien met Twitter. Waarvoor kun je het gebruiken, hoe het gebruikt wordt enzovoorts. In ieder geval dacht ik dat het handig was tijdens de vakantie, omdat wanneer er geen internetverbinding is, het makkelijk is het thuisfront met één sms'je te laten weten wat we doen. Ik weet nog niet of ik er veel gebruik van zal maken, maar op deze site onder de menu optie twitter kun je het volgen. Natuurlijk gewoon vis twitter volgen kan natuurlijk ook.

 Aanmelden voor Twitter: http://www.twitter.com

 

 

 

(C) 2007 - Webdesign by VanderCraats.NET